Brazilian Pastel Recipe
It's not rocket science but I thing it's good enough to a newbie start to play in the kitchen!
Ingredients
500 g. flour
15 ml. sunflower or soybean oil
30 g. salt
100 ml. milk
5 g. baking powder
Preparation:
In a bowl pour the flour, baking powder, salt and oil. Add the milk slowly and mixing the pastry until you reach a consistency of modelling clay. At this point the pastry should be smooth and not stick to your fingers. In this case add more oil in small amounts until the optimum point where the dough will not stick fingers but still no greasy.
With a rolling pin, roll the pastel dough on a marble countertop, granite or similar, previously sprinkled with flour, until it has a thickness about 1 or 2 mm ( about 1/16").
Cut them in the desired format (I prefer circles of 10cm diameter) and place the desired filling (sweet or salty) in the center. Wet the edge with your finger and close the dough carefully pressing the closed border with a fork.
Fry in hot oil and serve.
Yield: 12 to 15 servings.
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Receita de Pastel
Receitinha fácil pra começar!
Ingredientes:
500 g. de farinha de trigo
15 ml. de óleo de girassol ou de soja
30 g. de sal
100 ml. de leite
5 g. de fermento quimico
500 g. de farinha de trigo
15 ml. de óleo de girassol ou de soja
30 g. de sal
100 ml. de leite
5 g. de fermento quimico
Modo de fazer:
Numa tigela despeje a farinha, o fermento, o sal e o óleo. Adicione o leite lentamente misturando bem a massa até chegar numa consistência de massa de modelar. Neste ponto a massa deve ter aspecto liso e não grudar nos dedos. Neste caso adicione mais óleo em pequenas quantidades até o ponto ideal, em que a massa não gruda nos dedos mas não tem aspecto gorduroso.
Com um rolo, abra a massa sobre uma bancada de mármore, granito ou similar previamente polvilhada com farinha até que tenha uma espessura de aproximadamente 1 a 2 mm.
Corte-as no formato desejado ( eu prefiro círculos de 10cm de diametro ) e coloque o recheio desejado ( doce ou salgado) no centro. Molhe a borda com o dedo e feche a massa cuidadosamente pressionando a borda fechada com um garfo.
Frite em óleo quente e sirva.
Rendimento: 12 a 15 porções.
Um comentário:
you look like a cook. haha! I like your recipe but do you have any photo's of the final result?
btw; thank you again for your comment. I like my eyes too. haha!
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